marți, 6 septembrie 2011

10 jocuri de grup (pentru chefuri, excursii, campinguri etc.)


Pentru postarea asta m-a inspirat Alina din Galaţi, (pe care am cunoscut-o la seminar) când mi-a spus ieri seară că noi avem jocuri faine ... aşa că m-am gândit să scriu despre 10 jocuri pe care le jucăm pe aici pe la chefuri, în excursii sau când mergem cu corturile.

1. EU
Jocul ăsta a prins foarte bine şi a devenit destul de popular la Predeal. E un joc destul de simplu dar care poate deveni foarte, foarte amuzant dacă jucătorii au imaginaţie şi ştiu să o folosească. Să vă explic principiile jocului: la început, fiecare jucător zice "EU" când îi vine rândul iar primul care începe să râdă mai primeşte un cuvânt pe lângă acel "EU" gen "eu sunt", "eu lubrifiez", "eu, motănel", "eu, iobag" etc ... şi până la sfârşitul jocului se vor forma nişte propoziţii care o să-ţi provoace crize serioase de râs.

2. Bolţ
Jocul ăsta e destul de popular la chefuri, pentru că ai nevoie de anumite cantităţi de alcool ca să-l joci dar dacă eşti la grătar şi nu poţi să bei poţi foarte frumos să înlocuieşti băutura cu un ardei iute sau cu ceva improvizat.
Se joacă aşa: vă aşezaţi în cerc sau cel puţin stabiliţi un sens în care să număraţi. Fiecare persoană, când îi vine rândul zice următorul număr iar când se junge la un multiplu de 7 (7, 14, 21 ...) sau la un număr care-l conţine pe 7(17,27,37 ...) în loc de numărul respectiv zice "BOLŢ" şi se schimbă sensul iar cel care greşeşte ia un shot de ţuică/vin/vişinată sau orice aţi stabilit că beţi/mâncaţi. Dacă nu eşti atent la joc o să te transformi în distracţia petrecerii şi o să se vorbească despre tine mult, mult timp!

3. Psihologul
Jocul ăsta necesită puţin mai multă atenţie iar pe cel pe care l-aţi/i-aţi ales "psiholog" trebuie să-l ducă puţin capul ca să nu vă plictisiţi până îşi găseşte întrebările.
Jocul ăsta are două feluri de reguli:
a)regulile pe care le ştie toată lumea şi care se vor respecta la fiecare tură adică:
  • psihologul poate întreba pe cine ce vrea
  • se răspunde numai cu da şi nu
  • toată lumea trebuie să spună adevărul
  • când cineva dă un răspuns greşit altcineva(care ştie că răspunsul dat e greşit) strigă "psihologul!!!" şi pacienţii îşi schimbă locurile pe scaun
b)regula secretă, cea pe care o ştiu numai pacienţii şi pe care trebuie să o descopere psihologul prin întrebările puse. Regula e de preferat să fie legată de poziţia pe scaune, ca să se schimbe la fiecare mutare.

Să vă dau exemple de "reguli secrete":
  • fiecare să răspundă pentru persoana din stânga
  • fiecare fată să răspundă pentru prima fată din stânga iar băieţii pentru primul băiat din stânga
  • să se răspundă pentru cel care întreabă
  • să se răspundă pentru o persoană care nu e prezentă, dar care e cunoscută bine de toată lumea şi mai ales de cel care întreabă
Deci, pe scurt jucătorii stabilesc o regulă pe care psihologul să o deducă din întrebările pe care le pune. Ştiu că e foarte ciudat, dar credeţi-mă că o să vă gândiţi mult timp după ce jocul ia sfârşit la lucrurile pe care le-aţi aflat.

4. Killer
Jocul ăsta e unul dintre preferatele mele. Se poate juca în două feluri: cu sau fără poliţist.
a) Cu poliţist
Se aleg dintr-un pachet un număr de cărţi egal cu numărul persoanelor care joacă iar printre aceste cărţi, trebuie să fie un K (adică killer) şi un A(adică poliţistul) iar restul cărţi normale(adică oamenii). Se amestecă cărţile şi se împart iar cel care are K-ul e killer-ul şi trebuie să tragă cu ochiul celorlalţi jucători, pe care-i consideră oameni ca să-i omoare. Dacă eşti om şi-ţi trage cu ochiul, pui cartea jos şi zici "mort" iar, cel care are A-ul e poliţistul şi trebuie să-l prindă pe cel care trage cu ochiul. Killer-ul după ce a omorât primul om se poate declara mort, dar să tragă în continuare cu ochiul. Dacă killer-ul este prins, primeşte pedeapsă iar dacă killer-ul omoară pe toată lumea atunci poliţistul e cel care primeşte pedeapsa.
b) Fără poliţist
Aşa e cel mai interesant. La fel ca înainte, se extrag exact numărul de cărţi egal cu numărul persoanelor care joacă printre care să fie un K sau o carte care să primească semnificaţia de "killer" iar restul să fie oamenii normali. Nu mai există poliţist pentru că, acum toată lumea poate să prindă killer-ul dacă-l vede trăgând cu ochiul altei persoane. Adică, killer-ul trebuie să-i tragă cu ochiul unei persoane asigurnându-se că nimeni altcineva nu-l vede. Dacă e prins, primeşte pedeapsă iar dacă un om se înşeală şi prinde omul nepotrivit, omul care se înşeală primeşte pedeapsă.

5. Numerele
Joc recomandat în ore când vă plictisiţi sau când aveţi mult de mers cu trenul şi nu mai ştiţi ce să faceţi. Se joacă de obicei în doi, în felul următor: luaţi o foaie şi un pix şi rugaţi pe cineva să vă scrie într-un cerc toate numerele dintre 1 şi 100 fără să trageţi cu ochiul voi doi, care jucaţi. Apoi, unul dintre voi alege un număr din intervalul respectiv iar celălalt trebuie să îl găsească. Cel care îşi găseşte numerele cel mai repede câştigă. (Ar trebui cineva să vă cronometreze sau să vă cronometraţi unul pe altul, dar credeţi-mă că se pot improviza tot felul de chestii)

6. Ce face unu fac toţi (mulţam Iulia pentru sugestie, era să uit de jocul ăsta!)
E foarte simplu, chiar explicat în titlu deja. Îl poţi juca în pauză la şcoală (imaginaţi-vă 4-5 fete dând ture prin liceu şi făcând pe avionul), în camping, într-un oraş străin, la un chef, în tren ... absolut oriunde.
Pentru cine nu s-a prins încă, se joacă aşa: alegeţi o persoană(preferabil una cu multă imaginaţie) şi încercaţi să faceţi exact tot ce face ea.

7. 3 lucruri
Un joc simplu, foarte fain care poate menţine atmosfera "încinsă" o noapte întreagă într-un cort în vârful muntelui (şi asta vă spun din propria experienţă). Regulile sunt simple: fiecare, când îi vine rândul, spune trei lucruri cât mai ciudate despre el ... două adevărate şi unul fals iar ceilalţi trebuie să se prindă care dintre cele trei lucruri este cel fals. E interesant cum afli lucruri noi şi ciudate despre ceilalţi, totodată dându-ţi seama şi cât de mult vă cunoaşteţi (ţineţi minte, FACEBOOK nu îţi spune întotdeauna adevărul despre o persoană).

8. Mimă
Nu cred că jocul ăsta vă este străin, dar o să îl explic oricum. Vă împărţiţi în două echipe şi pe urmă se oferă un voluntar dintr-o echip iar "rivalii" îi dau un lucru pe care să-l mimeze(orice: tampon, veioză, concubin, epopeea lui Ghilgameş ...) fără să vorbească şi fără să scrie iar coechipierii lui trebuie să ghicească lucrul pe care-l imită respectivul.

9. Ce începe cu ... şi intră într-o valiză
Ăsta s-au jucat puţin la Predeal ... varianta originală e mai perversă(adică ce intră în fund). E mai mult un joc de imaginaţie. Cum se joacă? Păi alegeţi o literă (la fel ca la Fazan) şi fiecare spune un cuvânt care începe cu litera respectivă şi crede că intră într-o valiză(se acceptă orice de la un par până la Hannah Montana). Trebuie să ai o minte deschisă şi muultă imaginaţie iar jocul ăsta cu siguranţă te va face să râzi.

10.Joaca de-a Dj-ul
Ţin minte că ne-am jucat de revelion şi am cântat până am răguşit. Fiecare participant se aşează pe câte un scaun (scaunele să fie aşezaze în linie dreaptă) şi îşi alege o melodie. Cineva stă în spatele lor şi joacă rolul de DJ ... adică pune mâna pe cap cuiva şi acel cineva începe să cânte melodia pe care a ales-o şi când DJ-ul îi ia mâna de pe cap se opreşte iar data viitoare când va avea mâna pe cap va continua de unde a rămas, între timp DJ-ul pune să cânte pe altcineva, astfel "mixând" melodiile şi ieşind cele mai ciudate şi uneori amuzante versuri.
Într-o zi, când eram pe terasă la un suc am modificat puţin regulile jocului ... adică cineva începea să cânte o melodie şi cineva continua cu altă melodie care conţinea un cuvânt care urma să fie spus de persoana care a cântat înainte... adică ceva gen ... "Trei culori cunosc pe ... lumeee, lumeee soro lume, de ce eşti prea .... da, sexy şi rea ..." sau ceva de genul ăsta.


Mai sunt şi alte jocuri, dar cel mai imporntant e de reţinut că dacă aveţi puţină imaginaţie puteţi să improvizaţi voi ceva sau să creaţi un joc nou modificând puţin regulile unui joc existent. Oricum, sper că a folosit cuiva lista asta(dacă nu aţi înţeles ceva, mă puteţi întreba) iar dacă mai cunoaşteţi alte jocuri interesante le puteţi menţiona la comentarii.

p.s. Aştept să-mi spuneţi care sunt următoarele 10 (reguli, motive, feluri etc.) pe care aţi vrea să le citiţi aici?

30 comentarii:

Unknown spunea...

10 lucruri pe care sa nu le faci cand esti beat !

Cristiana spunea...

ooo da! pot sa scriu despre asta!

mersi pentru sugestie!

Cristiana spunea...

alţii? păreri? alte sugestii? o să încerc să ţin cont de toate.

alina spunea...

Deci eu sunt Alina in cauza :D. Foarte tari jocurile de unele chiar nu am auzit sau am auzit dar sub alta denumire. Asa ca am sa fac o lista .

Jocuri pe care nu le stiam :
- EU (super fain jucat asa in 20-30 de oameni)
- Bolţ (trebuie sa ciulesti bine urechile si sa stii suficienta matematica cat sa remarci repede multiplii lui 7 )
- Psihologul (nu l-am inteles intocmai da pare tare fain..cred ca trebuie sa citesc de mai multe ori instructiunile pana ma prind si eu..sau cel mai bine o sa vad live cand o sa ne revedem :P)
- 3 lucruri (ehehee cate lucruri interesante se pot afla :D)
- Joaca de-a Dj-ul (suna mai amuzanta varianta inventata de tine)

Jocuri pe care le stiam sub alta denumire :
-Killer ->> Killer preda-te
-Ce face unu fac toţi ->> Simon spune
-Ce începe cu ... şi intră într-o valiză->> Jocul valizei

Jocuri pe care le stiam atat ca denumire cat si ca reguli:
-Numerele
- Mimă


Si ca sa-ti dau de lucru te provoc sa ne spui 10 lucruri care sa NU le faci la scoala..ca tot o sa inceapa :(

Cristiana spunea...

alina, e ok daca scriu 10 lucruri de care sa ti cont cand vrei sa copiezi?

Anonim spunea...

numai copii se joaca

Cristiana spunea...

1. copiii, nu copii
2. cred că duci cea mai seacă şi conformistă viaţă din istorie.

Am şi eu un sfat pentru tine: Think outside the box.

Anonim spunea...

un sfat nu ma cunosti deci nu poti sa tragi o concluzie despre mine te las sa te mai gandesti cat despre: Change your mind, make the difference! see you next time

Cristiana spunea...

serios? replicile gen "numai copii se joacă" mi-au spuns înspăimântător de multe lucruri despre tine şi despre felul în care gândeşti.

so, ar trebui să respecţi mai întâi tu ce spui ca să ai pretenţia să-ţi ieie altă persoană în serios sfaturile.

Eu spunea...

Atunci cand cineva considera ca e prea mare ca sa se mai joace,omul ala e mort pe dinauntru. Probabil ca de asemenea numai copiii fac glume,doar copii rad,doar copiii zambesc,doar copiii viseaza...etc. Nu as vrea viata ta! (P:S Am peste 18 ani, si nu mi-e rusine sa ma joc)

Anonim spunea...

super jocurile, desi multe le stiam, pot sa iti sugerez o "extensie" daca se poate spune asa la Ce face unu fac toti
Noi il jucam asa, o persoana iese afara,
intre timp ceilalti aleg un "Dirijor", dirijorul dicteaza miscarile (ca sa fie mai funny incercam sa imitam feluri de a canta la anumite instrumente), toti ceilalti trebuiesc sa faca exact ce face dirijorul intr-un timp cat mai scurt.
Persoana care a iesit trebuie sa ghiceasca cine e dirijorul.
Are 3 incercari, daca nu reuseste primeste o pedeapsa.
E de recomandat ca participantii sa fie asezati intr-un cerc!
Have phun!

Anonim spunea...

super faine jocurile..pe majoritatea le stiam dar sunt tari...poate mai poti posta cateva..ar fi super..multumesc;)

pafy_or_me spunea...

Felicitari pentru acest blog! E foarte tare! L-am gasit din greseala pe Google(ce mica e lumea):))
:-bd

B`s spunea...

Foarte tari ideile...
Merci pt. sugestiii! Revin cu update-uri...
Cat despre comenturile cu "doar copii se joaca" - lasa-l (in prop de 70% cred ca e un mascul) in mama soarelui - pacat de viata lui, daca nu si-a schimbat parerea su nu se poate bucura de lucruri simple...

sarcasticul spunea...

Psihologul e interesant,inca n-am auzit de el dar am sa-l pun in practica.Cat despre comm-ul anterior:daca omului nu-i place sa se joace,ce dracu il criticati?din cate stiu eu avem libertatea de a alege ce facem in viata...

Anonim spunea...

ai putea sa scrii primele 10 lucruri care te fac enervant, care sunt cele mai stupide din lume sau cele mai amuzante jocuri (P.S. : in avara de astea ,dar mi-au placut mult si aceste jocuri

Unknown spunea...

reguli de la jocul piramida le stie cineva?
multumesc

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

multumesc pt. idei, chiar mi-au usurat treba... Organizez "chefuri" pt copii si le trebuie mreu ceva nou...incepeaem sa'mi epuizez ideile. Deci ms mult!
Dumnezeu pe toti asa ne-a creat incat sa putem sa ne amuzam si jocurile ne ajuta la asta :X





Apropo...10 REGULI LA PRIMA INTALNIRE ?

NaoMi.€.MaFia spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
NaoMi.€.MaFia spunea...

Super tari jocurile. Imi plac la nebunie..Bine, sunt unele si mai ciudate, dar sunt prea ok. ;)...Mersi de ajutor...Chiar ma gandeam ce sa mai fac nou pe la scoala...Ca prea e mare plictiseala.

Vlad spunea...

super frumos, multumesc de postare, o sa incerc diseara :)

Anonim spunea...

Multumesc ca ti-ai pus timp deoparte ca sa scrii jocurile acestea.

Unknown spunea...

MAMA MEA ISI TINE ZIUA SI MA GANDEAM DACA JOCURILE TALE MA VOR AJUTA

icon coach spunea...

stiu un joc mai bun dect toate aste ma jucam cand ream mic unu dintre noi e povestitorul si face orce poveste si trebuie ca sa joci sa ia macar doua alegeri cand iti e rand daca alegi de prea multe ori gresit mori cel care ramane e castigatorul

icon coach spunea...

ps e in 6-9

icon coach spunea...

ps e in 6-9

Unknown spunea...

Super fain! Ignora criticile����!

Anonim spunea...

jocuri tembele, majoritatea

Unknown spunea...

Dragi suflete, nu vreau SA va tin predici, dar e super interesant, ce a spus Isus, " daca nu veti fi ca niste copilasi,nu veti intra in Imparatia Cerurilor" ...es decir, SA te joci,SA ierti,SA privesti prin ochii unui copil,SA plangi,SA razi, SA fii curios,SA experimentezi Ceva ce nu faci zilnic,a te juca inseamna a face parte din aceasta lume, la fel cum un compilarie si mancat,ai alergat,sí citit...ect si ca adult inca le faci, total así jocurile si multe altele tb facute, indiferent de varsta,pentru asta tb SA ai macar prieteni un ghilimele daca prieteni adevarati inca nu si😁 ...ms pt jocurile de mai sus, pwp

Trimiteți un comentariu