miercuri, 13 iunie 2012

City Quest


După cum probabil ştiţi, duminică am fost în Alba şi participat la un concurs numit City Quest cu nişte prieteni, un concurs organizat de "Şcoala pentru viaţă" (da, aţi mai auzit de ei, i-am mai pomenit pe aici, sunt cei care au organizat şi proiectul "Încotro?") şi de Consiliul Judeţean al Elevilor.


restaurantul l-a care ar fi trebuit să se facă deschiderea şi din care am fost daţi afară


În ce a constat concursul? Păi, am fost mai multe echipe şi fiecare a primit anumite "provocări" pe care trebuia să le îndeplinească în cele 3 ore. Aceste provocări constau în probleme de logică, amestecate cu "dovezile fotografice" şi anumite obiectivele turistice pe care trebuia să le vizităm între timp.

Structura era unrmătoarea: fiecare echipă a primit un carneţel la sfârşitul căruia era o lista cu "dovezile fotografice" pe care trebuie să le obţină echipa ta (o să postez cele mai reuşite poze). Pentru prima pagina primeai 2 provocări (trebuia să extragi un plic cu provocările respective) + 2 dovezi fotografice, pe următoarea pagină era un obiectiv turistic(o imagine veche,una nouă sau pur şi simplu coordonatele obiectivului) şi, repetându-se acest ciclu, în total am îndeplinit 10 provocări, am strâns 10 dovezi fotografice şi am vizitat 5 obiective.

A, ţin să precizez că totul trebuia făcut într-o anumită ordine, adică luam 2 provocări şi făceam rost de 2 dovezi fotografice, apoi să vizităm obiectivul, apoi mai primeam un plic cu provocări, după care mai vizitam un obiectiv şi tot aşa ... şi, în tot acest timp, nu am avut voie să ne folosim banii, telefoane sau orice fel de aparatură aveam la noi şi nu aveam voie să ne despărţim de coechipieri. (da, era destul de ciudat să opreşti pe cineva pe stradă şi să întrebi dacă poate să verifice pe telefon ce indică coordonatele pe care le ai tu pe foaie sau să-l rogi să-ţi împrumute bicicleta ca sa faci o poză cu ea ... dar a trebuit să ne adaptăm).

Deci, cei care au fost duminică prin parcul din Alba probabil se întrebau de ce vreo 80 de persoane fug de nebune dintr-o parte în alta şi fac sau îţi cer să faci chestii care mai de care mai ciudate.

A, să dau exemplu de câteva provocări: am avut de la căutare de comori (5 flori de câmp, o minge, mănuşi), nişte întrebări ciudate pentru care trebuia să găsim o persoană care să răspundă pozitiv (aţi luat amendă, practicaţi sporturi extreme, vă puteţi mişca urechile fără să vă mişcaţi restul capului etc.), ghicitori, crearea unor expresii pornind de la un cuvânt în engleză, cuvântul echipă scris din corpuri umane şi probleme:

prima problemă, la care ne-am gândit destul de mult:
Ai două fitiluri care ard neregulat, fiecare dintre ele arzând în decursul unei ore (ţin să precizez că nu ard la fel). Cum măsori 15 minute folosind cele 2 fitiluri? (fără ceas, cronometru sau ceva de genul ăsta)

SUNT CURIOASĂ CINE SE PRINDE :)

aici probabil ne gândeam la problema de mai sus

şi, a doua, mai simpluţă (eu, cel puţin m-am prins în mai puţin de 3 minute)
Ai 4 săgeţi. Rearanjează-le astfel încât să rezulte 5 săgeţi cu dimensiuni identice.

aici explicam rezolvarea coechipierilor

OBIECTIV:
chiar primul, am avut o imagine veche a oraşului şi a trebuit să căutăm locul în care a fost făcută
(restul pozelor cu obiectivele nu le-am primit)


DOVEZI FOTOGRAFICE:

o localnică cu pantofi roşii 
(ce a mai plâns săraca ... dar ce să facem, concursul e concurs!)

echipa şi bucătarul unui restaurant

un membru al echipei făcând un act de caritate
(încă nu sunt sigură dacă al meu coleg îi trece strada sau bătrâneii îl trec strada pe el)

un membru al echipei pe bicicletă
(scuzaţi-mă, pot să fac o poză cu bicicleta dumneavăstră?)


aici ar trebui să se poată citi cuvântul ECHIPĂ


un monument istoric

Echipa cu o statuie
(era chiar la sfârşitul concursului şi nu prea am realizat că săracul Mihai Viteazu a rămas pe dinafar[)


# A, am fost acceptată la West Summer University, adică vara asta voi fi plecată 2 săptămâni la Timişoara (19,07 - 02,08) unde voi experimenta viaţa de student (stat în cămin, mers la cursuri, examene, chefuri ... toate cele). Cu siguranţă o să scriu despre asta!

4 comentarii:

Anonim spunea...

Sunt asa mandra de tine :-*
Bravo. Sper sa ne vedem la vara prin Cimisoara :D

Cristiana spunea...

Daca nu voi avea un program strict, cu siguranta ne vedem :) ... daca-mi raman bani, in loc sa iau trenul din Timisoara catre casa, poate iti fac o vizita, asa cum ne-am tot propus noi!

Anonim spunea...

Cred ca v-ati distrat pe cinste.
Dar de ce v-au dat afara din restaurant, n-ati fost cuminti?

Cristiana spunea...

nu am prea facut consum ... si eram un grup destul de mare (le ocupam tot restaurantul)

Trimiteți un comentariu