vineri, 12 august 2011

Greşeli


Nu înţeleg de ce toţi se tem atât de mult de greşeli. Oricât vă feriţi, până la urmă tot o să găsiţi un mod de a greşi într-un fel sau altul. Degeaba încercaţi să schiţaţi hărţi şi degeaba căutaţi un manual de instrucţiuni pentru fiecare lucru pe care aveţi de gând să-l faceţi. Degeaba staţi cu nasul prin cărţi gen cum să ai o viaţă fericită în n-şpe mii de paşi. Alergaţi degeaba după perfecţiune. Perfecţiunea nu există sau cel puţin nu a fost făcută pentru voi. Întrebarea nu e care e alegerea corectă pentru că nu există aşa ceva ci care alegere vi se potriveşte, care poate să vă definească. Dacă o să alergaţi obsesiv după ce e corect într-un final o să vă luaţi după etichetele puse de ceilalţi şi o să ajungeţi exact ca ei, cu aceleaşi idei, urmând aceleaşi sfaturi de duzină.
Un om care nu greşeşte e un om care nu trăieşte, un om care încă încearcă să se încadreze în limitele impuse de societate, un om care încă joacă după regulile lor. Un om care îi lasă pe alţii să decidă în locul lui ce e bine şi ce nu, ce e corect şi ce nu.

Încă sper că într-un final măcar câţiva dintre voi se vor dezlega la ochi şi vor încerca la rândul lor să-şi creeze universul după propriile reguli, preluând controlul asupra propriilor vieţi şi bucurându-se de libertatea de a greşi în stilul proprou.

Da, eu am greşit mult ... şi abia aştept să mi se ofere ocazia de a greşi din nou ... ştii de ce? pentru că din greşeli s-au născut cele mai frumoase amintiri pe care le am până acum.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Nu ne temem atat de mult de greseli cat de consecintele lor.........
Ei....daca tie la bac iti cade proza fantastica a lui Eliade si tu confunzi si incepi sa vorbesti despre cugetarile sarmanului Dionis si in final iei cu chiu cu vai un 5 (sa zicem ca in comisie sunt niste scorpii si nu te indreapta pe drumul bun)........Mai zici ca a gresi e ok ? :D
Sunt greseli si greseli......pe cele fata de noi insine, totusi, le acceptam cateodata mai usor decat pe cele facute fata de altii

Cristiana spunea...

aici vroiam sa subliniez ca pana si ideea de "gresit" e relativa si nu ma referam la genul acela de greseli. Ma refeream la greselile pe care le faci in mod constient, fiind gata sa suporti si consecintele lor si tu tot sa-ti doresti sa faci acea greseala .

Si da, e mai ok sa faci alegerea care se presupune "gresita" daca asta vrei decat sa o alegi pe cea "corecta" doar pentru ca e corecta( sau de ochii lumi) si mai tarziu sa-ti para rau ca ai facut alegerea respectiva. Sunt de parere ca E OK SA ALEGI CE E GRESIT DIN CAND IN CAND (Cel putin asa se vad lucrurile prin ochii mei).

Trimiteți un comentariu