luni, 4 iulie 2011

Seminar regional - Predeal (30.06-02.07)EDIT: NE-AM CALIFICAT LA SEMINARUL NAŢIONAL! O SĂ SCRIU DESPRE ASTA MAI MULT PRIN SEPTEMBRIE, CÂND SE TERMINĂ.


A fost un seminar regional organizat pentru proiectul "Despre tine, pentru viitorul tau" în Predeal şi a ţinut 3 zile(ca orice minune). A fost o experienţă foarte faină (din punctul meu de vedere) care a meritat toată energia şi atenţia mea în zilele respective. O să încerc să vă povestesc cum a fost şi cu ce ne-am ocupat.

Image and video hosting by TinyPic

Pentru cei din Cugir, prima zi a început în jur de 5 dimineata iar de la 6 până pe la 2 şi ceva am fost tot din gară-n gară şi din tren în tren . Nu mă plâng, chiar ne-am distrat: am jucat cărţi, am cântat tot felul de cântece în gama falseto major până ce doi controlori şi-au făcut curajul să intre ca să ne informeze că nu suntem la discotecă şi ne-au rugat să cântăm puţin mai încet, chiar în gând, dacă se poate.Ne conformat cum am putut noilor reguli, dar tot nu ne putem abţine să nu râdem de versurile melodiilor care acum câţiva ani făceau furori.

Image and video hosting by TinyPic
(aveam mp3-ul în gură, dacă nu se observă)

În Predeal ne-au întâmpinat organizatorii şi, cei care au dorit au mers cu maşina iar cei care nu, au mers pe jos. A durat cam mult pâna ne-am cazat, dar s-a meritat. Condiţii bune, am avut nişte probleme cu frigul şi cu urşii iar cei care nu şi-au adus costumul de baie au avut probleme cu distracţia la SPA.

După ce am rezolvat problemele cu cazarea a avut loc deschiderea seminarului, ni s-au prezentat organizatorii (oameni frumoşi din toate punctele de vedere) şi a venit randul nostru sa ne prezentam echipa, afacerea şi ideile, fiecare în propriul stil. Noi am fost BANIDEI, firma care dă idei de afaceri, pune toate actele necesare la punct şi apoi vinde afacerea. Am făcut câteva versuri în care ne-am prezentat şi am încheiat cu o fină aluzie la vreme(la noi cand ploua, ploua cu idei!).

Apoi, au avut loc două activităţi care aveau ca scop principal să-i cunoaştem mai bine pe ceilalţi şi să învăţăm cum să lucrăm cu ei. În prima activitate aveai la dispoziţie 7 minute ca să cunoşti cel puţin 4 oameni iar primul care ajungea la 4 oameni ridica mâna şi striga ceva (nu-mi amintesc ce). Am cunoscut vreo 7 oameni, dar nu am ţinut minte tot ce a spus fiecare (trebuia sa-i întrebăm de firmă, motivele înscrierii şi să ne spună ceva despre filmele lor preferate) şi de aceea am preferat să nu mă arunc în faţă cu mâna sus strigând nu ştiu ce. La următoarea activitate fiecare a primit câte o foaie cu 14 întrebări (dintre care una nu avea răspuns şi pica din start) la care trebuia să răspunzi cu o persoană care îndeplineşte cerinţa respectivă, de exemplu, are un câine ... sau ştie cel puţin 3 lucruri despre Ceauşescu. Au fost câteva care chiar ne-au distrat, spre exemplu ... cine poate să facă cumpana în timp ce recită primele 2 strofe din Luceafărul :).

Au urmat două concursuri pe echipe ... nu, nu pe echipele pe care le-am format de acasă, ci pe echipe desemnate de nişte numere scrise pe câteva biletele (1,2 şi pana la 6 parca). Ideea era să lucrăm cu cât mai mulţi necunoscuţi, să spargem barierele dintre noi. Primul depindea de înălţimea turnului pe care l-aţi construit din foi A4 (destul de multe). Turnul treuia să rămână în picioare până la sfârşitul concursului şi să nu fie lipită baza de podea. La început ne-am luat cu studii matematice, cu încercări, cu formule şi de fiecare dată ceva nu mergea şi se dărâma săracul turn la cea mai mică mişcare (avantajul era că asta au păţit şi ceilalti) iar în ultimele 10 minute , având nişte cilindri gata făcuţi (destul de mulţi) şi o băza destul de solidă, gândită bine, ne-am apucat să le punem cap la cap şi ne-a ieşit cel mai înalt turn!

Apoi a trebuit să construim un "dispozitiv" din materialele folosite pentru turn care să poată proteja un ou care cade de la etajul 4 (fain, nu?). Din nou ne-am pus pe gândit si pe dezvoltat teorii despre aerodinamică (dacă m-ar fi văzut profu' de fizica ar fi fost mândru). Am denumit dispozitivul nostru "Apollo 12" şi după ce a fost aruncat de la etajul 4 a mai vizitat şi acoperişul prelungit al recepţiei şi abia apoi a făcut cunoştinţă cu asfaltul iar după toate astea A SUPRAVIETUIT!!!.

Image and video hosting by TinyPic
(ăsta e turnul nostru, şi ţin să precizez că tipul stă pe o masă)
Image and video hosting by TinyPic
(cu Apollo după aterizare)

Apoi, am fost la masa, care nu prea a fost facuta pe gustul meu dar am pana la urma nu am murit de foame. Apoi, au urmat discuţii legate de târgul din a doua zi, cum să ne pregătim şi am primit câteva materiale. Am rămas puţin în sala de conferinţe ca să ne gândim ce afacere să prezentăm şi sa încercam să vindem. Am ajuns la design gastronomic, întrebandu-l pe Paul(unul dintre traineri) daca ar vrea o piscină de Cola. Seara n-a fost nimic interesant, pe lângă poveşti, insomnie molipsitoare pe coridoare şi la un moment dat şi un chef, două, trei ...

A doua zi, micul dejun, bufet suedez şi noi am rugat pe cineva să "fure" vreo 6 cutii de gem pentru proiect. Seminarul a reînceput cu un recital extraordinar al celor care au întarziat cu o seară înainte la ultima activitate. Au cantat "Deşteaptă-te române" (da, tot în falseto major). Apoi discutam despre departamentele unei firme, despre funcţii si despre alte chestii legate de afaceri, facând fiecare o schemă şi explicând cam ce şi cum ar trebui pentru firma lor. Apoi, am discutat despre Orange si Apple şi despre felul în care lucrează ei, cum şi ce valori promovează, care e publicul ţintă, şi chestii pe care majoritatea le ştiam din temele pe care le-am avut de pregătit pentru seminar.
Dupa înca o masă au avut loc pregătirile pentru târgul de firme şi, noi, după ce am "furat" gemuri de la micul dejun şi am pus la bătaie toată mâncarea de prin camere am încercat să facem ceva care să arate bine.

Image and video hosting by TinyPic
A ieşit chestia asta care a primit şi o semnificaţie între timp.
macheta mai mare - noi 6 (membrii echipei) în bărcuţe, îndrumaţi de doamna profesoară ne croim drum printre obstacole spre seminarul naţional.
macheta mai mica- piscina Oanei (gemul portocaliu) si piscina lui Paul (care a zis clar ca vrea una) si încă o piscină, tot pentru un organizator (depindea de cine e mai aproape) . Pe pluta - biscuit e Sorin(cred că aşa îl cheamă), un tip foarte inalt iar piesa de rezistenţă, "prinţesa colecţiei" e TIBI, tipul care ne-a spus la începutul zilei că o sa fie RĂU, că o să ne supravegheze şi că vede şi aude ce facem şi de aceea lui i-am făcut un turn, din care să ne poată supraveghea pe toţi din piscina în care se lăfăie.

Apoi am încheiat nişte parteneriate, dar nu înainte de târgul de firme, cu Oana la microfon şi cu Paul în decor care avea mereu câte o replică înainte cu câteva secunde de pornirea camerelor de te sufocai de râs (Gen: "linişte-n platoooou/ urmează Oana shoooow" dânsând şi facând valuri)

Fază tare - după târg, toată lumea vine la noi la masă să guste câte ceva şi la un moment dat zice cineva "Vreau să-l manânc pe Tibi" iar Sergiu sare repede cu gura şi zice că pe Tibi nu-l mănâncă nimeni pentru că Tibi se mănâncă singur şi în timp ce se întâmplau toate astea, îl zărim sus pe Tibi razand şi uitându-se la noi ca la nişte nebuni.(corecta parteneriatele şi ne-a auzit).

Image and video hosting by TinyPic
(noi după târg)

Apoi, închiderea zilei, foarte scurt pe motiv că ne întâlnim la Hawaii party mai târziu. M-am dus cu două colege la jacuzzi dar nu puteam intra decât eu, care aveam costum de baie aşa că prima data am intrat la saună iar apoi fetele s-au dus la sală iar eu la jacuzzi.

Masa, din nou apoi Hawaii party. La inceput, era monoton, doar 2-3 colegi de-ai mei încercau să facă atmosferă dar, parcă oamenii au venit acolo la înmormântare, nu la chef. Până la urmă, s-a încins atmosfera de s-a prea încins şi până la sfârşitul serii doar cei chiar foarte bolnavi au stat jos. A fost un concurs de baut cocktailuri pe echipe iar cel care termina trebuia să-şi pună paharul în cap, aşa că destul de mulţi(printre care şi eu) au făcut baie cu suc şi apă. A fost foarte, foarte fain şi ne-am distrat foarte bine şi am încheiat cheful cu "După ani şi ani" de la Compact, melodia care m-a traumatizat şi care mi-a marcat pauzele în ultimul an şcolar.

Image and video hosting by TinyPic

Dupa chef, am fost la niste colege în cameră şi am discutat vrute si nevrute aproape 2 ore şi apoi ne-am dus sus la băieţi, care "vânau" ursoaica, care a întârziat la întâlnire în dimineaţa aia. La un moment dat ne-am plictisit şi, cu cei care mai erau pe acolo, din alte echipe şi oraşe ne-am pus pe coridor să jucăm şeptică, care la un moment dat s-a transformat în Killer pe pedepse (şi încă ce pedepse!). Pe la 5 şi ceva am ieşit să văd răsăritul, lăsandu-i pe ceilalţi jucând. Am stat cu o sticlă de Cola în braţe cam o ora la ultimul etaj şi soarele tot nu răsărea(cred că era plecat la o bere cu ursoaica). Pe la 6 şi ceva am renunţat şi m-am culcat, mulţumindu-mă cu apusul ăsta.

Image and video hosting by TinyPic

Ultima zi a fost seaca şi ceva mai tristă din mai multe motive, dar în principal pentru că ne-am despărţit şi pentru că s-a încheiat seminarul regional. La încheierea seminarului fiecare echipă a făcut voluntar tot felul de chestii ciudate pentru a-şi primi diploma de înregistrare a firmei. Apoi au urmat câteva ore în recepţie, cam jumătate de oră de plimbat prin Predeal înainte de plecare şi muuulte ore pe drum către casă.

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

4 comentarii:

Adrian Laszlo spunea...

Superb!

Anonim spunea...

Frumoasa experienta! O sa plang un an intreg daca nu ne calificam la seminarul national.

Anonim spunea...

Excelente fotografii. Imi place parul tau lung , sanatos si fara culori adaugate :)
dar......cam multe dulciuri la targul asta;)

Cristiana spunea...

ma bucur! A avut putin de suferit pana sa-mi dau seama cat de grozav e asa. Era mult mai lung, dar l-am tuns acum 2 sau 3 saptamani :)

nu-ti plac dulciurile? :)) da, a fost toata mancarea pe care o aveam la noi + ce am mai confiscat de la micul dejun. Daca ajungem la seminarul national nici nu vreau sa ma gandesc ce putem face!

Trimiteți un comentariu