miercuri, 13 iulie 2011

De azi spectacolul e al meu ...

Mi-am îngrămădit trecutul în buzunarul de la piept şi mi-am luat în mâini viitorul. L-am privit cum creşte, cum se dezvoltă şi cum învaţă să ţintească tot mai departe cu din ce în ce mai multă precizie. Mi-am ancorat viitorul bine în bazele clădite cu multă grijă în trecut, am scos dintr-o cutie cele mai îndrăzneţe vise şi idealuri şi le-am privit cum se maturizează şi cum se metamorfozează devenind din ce în ce mai mari şi mai solide, iar speranţa ... speranţa lumina din ce în ce mai puternic plimbându-se liniştită şi sigură într-o lume plină de păpuşi şi păpuşari care vor rămâne încâlciţi pentru tot restul vieţii lor în propriile sfori. Eu nu vreau să fiu ca ei, eu mi-am tăiat când am putut sforile şi am renunţat la timp la orice m-ar putea controla sau limita... eu mă îndrept în altă direcţie. Mintea mea deja cunoaşte multe cărări pe care şi-au dorit mulţi să le străbată înaintea mea şi nu au ştiut cum sau nu au ajuns la destinaţie. Planurile mele sunt extrem de bine puse la punct şi ştiu exact unde trebuie să ajung şi ce trebuie să fac până acolo. Am o lume întreagă care aşteaptă să cresc, să devin suficient de mare şi de competentă ca să pun în aplicare toate planurile, crescute cu atâta grijă şi ca să pot deschide noi drumuri, schimba mentalităţi sau elibera posibile viitoare păpuşi.


Text scris lângă foc, după câteva zile în care nu am ascultat decât melodia asta:
şi după ce mi-am zis ... "Fă-mi un serviciu, şi povesteşte-mi cine sunt ...."

11 comentarii:

Anonim spunea...

Oricât ne-am strădui suntem doar nişte simple păpuşi mânuite de păpuşari necunoscuţi. Poate că nu avem nici o sanşă să tăiem aţele ce ne conduc destinele spre un viitor necunoscut. Totuşi este lăudabil că te străduieşti să tai aceste sfori ce te constrâng şi-ţi îndeamnă paşi spre un ceva nedesluşit. Planurile de care vorbeşti cu atâta siguranţă se vor schimba de nenumărate ori până vei creşte mare, principalul este să nu uiţi niciodată de păpuşarii invizibili şi sa continui să tai, sa darâmi limitele, sa-ţi creşti libertatea de a deveni Tu. Serafina

Cristiana spunea...

nu-mi place să cred că oricum suntem mânuiţi de nişte păpuşari şi, oricum, ştiţi cât de pornită sunt în potriva oricui încearcă să facă pe păpuşarul. Cred doar că cineva ne-a lăsat într-o cameră imensă şi a pus o cutie pe noi ca să nu vedem prea multe, parcă aşa e mai convenabil. Oricum, niciodată nu voi înceta să mă lupt cu orice fel de păpuşar şi ştiţi bine asta! Chiar sper ca planurile să se schimbe, pentru că astfel se vor îmbunătăţi şi vor evolua o dată cu mine până voi ajunge să le pun în practică.

Am văzut că aţi încercat să mă sunaţi, nu ştiu pe unde eram de nu v-am răspuns. O să găsesc eu o metodă să vorbim mâine.

Vă mulţumesc pentru comentariu, a fost o plăcere să vă răspund, ca întotdeauna!

Sandu Anca-Ioana spunea...

Şi mie îmi plac steleverzi. Să asculţi mai des melodia asta atunci, că tare mult mi-a plăcut ce ai scris. Aş putea spune chiar că aveam nevoie de asta. :)

Cristiana spunea...

Multumesc! Ascult destul de des, imi amintesc de mute momente importante din viata mea.

Cristiana spunea...

+ ca melodii ca " Peste noapte", "Uita ce am scris", "Ea n-avea nume", "Nu stiu cine esti" sau "Betia gandului" mi-au marcat vara trecuta ... de fapt toate melodiile de pe albumul "Eu nu pot sa scriu un final fericit".

Totusi, preferata mea ramane "Nu stiu cine esti", am ascultat-o cred ca in toate noptile din viara trecuta. Poate o sa scriu inca un post sau ceva de genul asta pornind de la melodia asta.

"Vedeam stele verzi pe tavan/ Cautam marea-n pahar ce ardea sub cer de gheata/ Cautam noaptea ce te-nvata sa saruti ..." ce versuri, ce amintiri!

Anonim spunea...

Poate ca unii avem nevoie de papusari ca sa trezeasca in noi dorinta de libertate.........
Iar cand avem libertatea......iti spun eu ca o pricepem altfel........si pana la urma ajungem sa facem o intelegere. Cu ei. Cu papusarii de care intr-o zi am vrut sa fugim.........

Anonim spunea...

Cris....ai fugit in lume?
Long time-no new entry :))))

Cristiana spunea...

eh, acum am ajuns acasa :))

Am fost tot plecata: Tisa, Bacainti si in noaptea asta am fost la Vinerea la o colega si am jucat ascunsea pana m-au secat vecinii ei de toata energia.

Am observat ca nu prea citeste lumea vara, ma gandeam sa scriu un articol cu recomandari muzicale, poate trec mai bine.

Tu ce mai faci? In jur de 30, luna asta o sa trec prin Cluj (ma duc la aeroport sa iau pe cineva).

Anonim spunea...

Voi fi toata luna septembrie acolo- dupa 4 septembrie mai precis :)
Localitatile astea nu-mi suna cunoscute......sunt in jud Cluj si ar trebui sa ma rusinez ca nu le stiu? :(
Citeste lumea vara, poate mai superficial dar merge :) Incearca ceva mai usor - muzica , filme sau intamplari personale amuzante

Cristiana spunea...

atunci in perioada aia aproape sigur conduc pe cineva la aeroport. Mi-ai dat o idee buna, i-am povestit lui Adrian o iesire cu familia pe mail ... la cat de dubiosi suntem merita sa ajungem si pe blog .... deci, o sa scriu despre ai mei, trebuie doar sa ma decid ce zi si ce intamplare sa aleg (ceea ce o sa fie cam greu)

Anonim spunea...

Super :)
Astept.

Trimiteți un comentariu