marți, 26 iulie 2011

Ani de liceu, cu absenţe la română ...

În ultimul timp parcă mi s-a făcut dor de zilele în care mă trezeam ştiind ce zi grea mă aşteaptă la liceu. Ştiu că sună nebuneşte ce am spus, dar oricât de grele şi de proaste se anunţau zilele alea, în totdeauna treceau cu bine pentru că tot se întâmpla ceva care mă făcea să zâmbesc, care colora peisajul şi care într-un fel mă făcea să mă bucur gândindu-mă că o să fiu acolo şi mâine. O să pun câteva poze care-mi amintesc cum făceam haz de necaz, cum ne distram sau cum reacţionam la anumite lucruri care se întâmplau în jurul nostru:

În primul rând, dacă ar fi să aleg o poză care ar defini clasa a X-a pentru mine, cu siguranţă ar fi asta:
Image Hosted by ImageShack.us

Somnul de după teza la mate
Image Hosted by ImageShack.us

Vă amintiţi cheful ăsta? Ei bine, eu nu ...
Image Hosted by ImageShack.us

Prietenii mei din ora de fizică: ION (=invalid, oarecum neputincios) şi ANA(=acum nu am). Nu o să vă spun tot ce mi-a trecut prin cap când mi s-a stricat mărţişorul şi am creat cele două personaje, dar pot să vă spun că Ion a ajuns să depindă de Ana şi povestea nu a avut un final fericit.
Image Hosted by ImageShack.us

Se ştie! (Dreptul la muncă nu poate fi îndrăgit)
Image Hosted by ImageShack.us

Când creativitatea e prea încurajată ...
Image Hosted by ImageShack.us

Ni s-au pus camere de filmat pe holuri, ne-am comportat ca atare:
Image Hosted by ImageShack.us

Distinsul domn Matin Pascal
Image Hosted by ImageShack.us

Numai la ora de religie (că altfel vă plesnesc!)
Image Hosted by ImageShack.us

Ca în excursie ... (băăăi ăştia, ne mişcăm şi noi?)
Image Hosted by ImageShack.us

... pentru că mesajele în sticlă nu mai sunt la modă
Image Hosted by ImageShack.us

perioada tezelor = perioada în care dacă intri într-un bar vezi numai liceeni cu caietele în braţe învăţând pe rupte
Image Hosted by ImageShack.us

Bă Ghiţoaică, nu m-am putut abţine ...
Image Hosted by ImageShack.us

Şeptica dintre mese
Image Hosted by ImageShack.us

Totul sau nimic?
Image Hosted by ImageShack.us

Cum ce caută poza asta? Ăla e locul care ne face să ne simţim liceeni. Acolo ne întâlnim după o lucrare şi plângem împreună, acolo stăm şi râdem de cum s-a îmbrăcat X şi Y astăzi, de acolo îi vedem pe cei care vin de la magazin şi de acolo îi asaltăm şi le halim chipsurile, acolo aflăm ultima bârfă, acolo zace Bea dimineaţa şi se asigură că ştim ce zi proastă ne aşteaptă, acolo stăm şi ne facem curaj să intrăm la oră, de acolo ne strâmbăm la camere sperând că ne vede directorul. Mă mai întrebaţi ce caută poza asta?
Image Hosted by ImageShack.us

Asta vezi când ieşi de la o lucrare: (prima dată am crezut că am murit şi am ajuns în rai)
Image Hosted by ImageShack.us

Cabinetul Ioanei (asta e singura poză în care nu avem boluri şi macaroane prin cap)
Image Hosted by ImageShack.us

Iubita mea colegă de bancă (nu vă daţi seama prin ce a trebuit să treacă!)
Image Hosted by ImageShack.us

Chefuri cât se poate de normale ...
Image Hosted by ImageShack.us

Cristina ne-a zis că aia trebuia să fie un castel din spanac. Ori ne-a minţit, ori e foarte nepricepută la chestii de-astea....
Image Hosted by ImageShack.us

şi ar mai fi ... multe încă! Momentan doar pe astea le-am găsit. Sper că v-au plăcut şi că v-aţi distrat privindu-le.

Ca peisajul să fie complet, închei cu melodia care mi-a marcat anul ăsta şcolar: de câte ori eram pe tribună(sau dracu ştie pe unde) şi chiar mă simţeam bine, melodia asta îmi amintea că am de dat o lucrare şi pe care mă rugam să o aud de câte ori mă prindea câte un prof citind şi mă scotea la tablă şi tocmai atunci nu vroia să pornească. Încă sar de 3 metri în sus când o aud, uitându-mă ca o disperată în stânga şi în dreapta sperând că nu e ora de mate sau cel puţin că nimeni nu m-a văzut dormind. Dacă nu sunteţi de la David Prodan, enjoi: (dacă sunteţi şi vreţi să aveţi o zi bună atunci vă recomand călduros să săriţi peste)


Vouă ce vă aminteşte de liceu? Cu ce amintiri aţi rămas?

7 comentarii:

Adrian Laszlo spunea...

Frumoase poze! Au surprins momente cruciale din inclestarea eterna elev-scoala. Inteleg si de ce iti este dor de scoala.
Scrisul acela frumos din poze este al tau?
Melodia este frumoasa, tuturor ne-a placut inca de la aparitie, are un mesaj mobilizator si suna a "revenge".

Cristiana spunea...

doar cel de la ora de religie, restul sunt lectii scanate ori cand nu am fost la scoala, ori cand a trebuit sa am caietul complet inainte de inspectii.

Da, melodia e frumoasa dar sa o luam asa: 7 ore pe zi = 6 pauze + cand se suna de intrare si de iesire = 2 + 6*2*(se suna si cand incepe pauza, si cand se termina) = 14 = de atatea ori pe zi am auzit instrumentalul de la inceput.

Anonim spunea...

Cristiana, m-am distrat copios! Singura poza care mi-a lasat fiori reci pe spate a fost cea cu formule de matematica, in rest.....m-as duce si pana la capatul pamantului ca sa mai fac clasa a 10-a odata.
castel de spanac? Brrr, le prefer pe cele din nisip.
Amintirile din liceu cred ca sunt cele mai stabile , mai pregnante , mai frumoase
Momentan imi amintesc de noptile de Craciun cand mergeam cu clasa la colindat, imi amintesc de colegul care ma iubea in secret (desi eu stiam, nu a avut niciodata curaj sa-mi spuna)si imediat dupa ce a intrat la facultate s-a casatorit cu o colega :)
Sunt multeee, dar mai revin , acum trebuie sa fug

Cristiana spunea...

faza cu colegii care se iubesc in secret e nemuritoare si intotdeauna (sau aproape intotdeauna) fata stie, chiar daca face pe proasta cu el. Cum iti dai seama? "auzi, ti-ai facut tema la mate?", "imi faci si mie fituici?", "ma ajuti sa mut banca?", "te duci pana la magazin sa-mi iei un suc?" si asa mai departe ... si dupa ce iti spune ca te iubeste deja dispare tot farmecul si intr-un final daca nu cuceresti pe altcineva ajungi sa-ti muti banca singura ...

Anonim spunea...

:)))) exact asa e Cris.
Ei, el era baiatul unui profesor , era frumusel dar culmea, foarte timid iar eu eram o zapacita. Ma ajuta si cu banca, fituici nu facea ca el nu punea mana pe lucruri necurate :)))
La un moment dat cand eram la un chef si amandoi am baut cate ceva , ne-am pupacit putin si mi-a spus cu un sfert de gura ca ma place de pe clasa a noua. Ma gandeam "cum naiba de pe-a noua ca atunci eram tunsa cu breton inegal , eram slaba, numai nasul era de mine" :)
Ma rog- dupa acea seara nu l-am mai bagat in seama, nu era suficient de interesant pentru mine
Stiam ca e "copil bun" stiam si atunci stiu si acum.......dar pana la urma n-am fost niciodata impreuna........

Cristiana spunea...

eh, mie mi-a spus ca ma place de la Craciun, de cand am cazut intr-o balta din cauza lui (ne jucam un fel de "pase" unul cu altul si eu m-am impiedecat de bordura si am plonjat intr-o balta si apoi i-am infundat baia cu nisip profei de romana) dar povestea nu a tinut prea mult si acum nu suntem decat prieteni foarte buni...

dar ... inca mai am vreo 2 care ma ajuta sa mut banca, care-mi fac fituici si asa mai departe ca doar sunt fata descurcareata si aveam nevoie de asta, mai ales cand profa de mate mi-a zis asa: "Zuzi, de ora viitoare vi cu banca in fata la ora mea" (stateam in ultima banca).

Si eu sunt o zapacita de prima clasa, o "Zuza" si nu gasesc decat copii cuminti. :(

Anonim spunea...

E bine ca ati mai putut ramane prieteni dupa "poveste" In urma cu 10 ani parca eram mai rusinosi, mai pudici, daca ne pupaceam odata -ne ascundeam unul de altul de teama sa nu rada colegii de noi sau mai stiu eu ce :)
In plus mie intotdeauna mi-a placut de "un baiat mai mare" Musai- macar cu 3 ani :))))

Trimiteți un comentariu